1 min read

Drevviken

Drevviken är en sjö i södra Stockholms län som ligger i Haninge, Huddinge, Stockholm och Tyresö kommun. Sjön har en yta på 5,4 kvadratkilometer.
Drevviken

Drevviken är trevlig att paddla i men det bästa är inte själva sjön. Det absolut mysigaste är att paddla in på Gudö å som ligger i sydöstra hörnet. Jag brukar utgå från Gårdens bad men jag har hört att även Krokodilbadet ska vara bra. Vill man paddla långt kan man börja i Hökarängsbadet, men där är det inte gratis att parkera.

Jag filmade sist jag paddla i Gudö ån. Det var skymning så tyvärr blev inspelningen lite mörkt, men det går att få ett hum om hur det ser ut. Jag ska försöka ta mig dig snart igen så att jag kan få en bättre film.

När man har paddlat igenom Gudö å så kommer man till en sjö som jag inte vet vad den heter. Långsjön, Skälsätra-Tutviken står det i vart fall i Google maps. Paddlar man tvärs över den så kommer man till Gammleströmmen som är väldigt rolig att paddla i. Strömmen är kraftigare än i Gudö å och det är lämpligt att kontrollera detta i förväg, så att man orkar paddla tillbaka (mot strömmen).

Efter Gammleströmmen kommer man till Tyresö-Flaten med Tyresta naturreservat på södra sidan. Det är hyfsat enkelt att gå i land (låga klippor) vid rastplats Lillsjön där det finns en grillplats samt även toalett (utedass).