1 min read

En ny svenskdesignad SUP

En ny svenskdesignad SUP
Photo by Nick Fewings / Unsplash

I Facebook-gruppen SUP Stand Up Paddleboard Sweden dök det upp ett inlägg om en ny uppblåsbar SUP med svensk design. OBS! Omslagsbilden till det här inlägget har inget med den nya suppen att göra. Vill du se bilder på hur den ser ut kan du gå till Wenall Surf AB. Jag tycker att det är grymt snygg och jag gillar att den har packremmar både fram och bak.

Det verkar röra sig om en kvalitetsbräda gjord med så kallad fusion-teknologi. Jag är absolut ingen expert, men jag är övertygad om att denna tekniken är överlägsen limmade brädor, när det gäller hållbarhet. Brädan ska klara ett tryck på hela 22,5 PSI, vilket är väldigt mycket. Mitt enda frågetecken är pumpen. Säljaren verkar skicka med en fotpump och jag är inte särskilt förtjust i fotpumpar. Jag fick en sådan till min första uppblåsbara kajak och det första jag gjorde var att köpa en handpump istället. Detta är säkert bara en smaksak och har man möjöighet att låta brädan vara uppblåst så behöver man ju inte pumpa så ofta.

För varje såld bräda lovar säljaren att skänka 50 kr till Ocean Crusaders. Det tycker jag är ett väldigt trevligt intitiativ!